Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Vélemények

amit a hozzánk járó gyermekek szülei írtak
Miskolc hejőcsabai óvoda szülői véleménye Balázs-Veres Évától

Balázs-Veres Éva

Maci csoportos anyuka
Dénes fiam 4 éve jár ebbe az oviba. Mivel az unokanővére is idejárt, evidens volt, hogy   Ő is itt kezdi el a " nagybetűs ovis életet" Ez az egyik legjobb döntés volt.Az itt  dolgozókat egy szóval tudnám jellemezni: CSODÁSAK.Legyen szó az Óvónénikről, Dadusokról vagy a Konyhás nénikről.A Maci csoportos Óvónénik Mesi néni és Katika néni rendkívül türelmesek, segítőkészek, felkészültek, kreatívak.A gyerekek képességeit es kis lelküket szem előtt tartva terelgetik Őket nap mint nap.Gabi néni a csoport dadusa, pedig igazi "tyúkanyóként" babusgatja a kicsiket. Az ovi nagyon jól felszerelt. Rengeteg eszköz van, amivel tudják támogatni a gyerekek testi és szellemi fejlődését.A vallási részétől az elején kicsit tartottam, de rövid időn belül kiderült számomra, hogy felesleges volt.Szuper kis foglalkozások vannak, ahol játékos módon ismertetik meg a gyerekekkel a bibliai történeteket, énekeket.  A havi egy vasárnapi mise  nagyon jó hangulatban szokott eltelni, ahol a gyereket kis műsort adnak elő. Összeségében nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy ezt az ovit választottuk.Biztos még 20 év múlva is emlegetni fogjuk az ovis éveket. :)

Veresné Hriczó Marietta

Maci csoportos anyuka
Második gyermekünk nyüvi az óvodát ;) Ez azt hiszem elmondja a lényeget. A nagyobbik, Dávid a Katica csoportba járt, Domi a Maci csoportba. Mivel az óvónők és a dajkák mindhárom csoportban tündérek, nem ragaszkodtunk a korábbi csoporthoz, hogy a nagyrészt korcsoportos gyerekekből álló csoportba járhasson. Az intézmény csoportjai játékkal bőségesen ellátottak, az udvar nagy, árnyas és jól felszerelt. Így a gyerekek jó időben-rossz időben egyaránt a számukra legfontosabb dologgal - a játékkal - tölthetik napjaikat. Református családként sem bántuk meg, hogy katolikus óvodába íratttuk a fiúkat. Az egyházi jelleg ne riasszon el senkit! Tüneményes dalokat tanulnak a gyerekek és hihetetlen szeretettel fordulnak egymás felé. Csak ajánlani tudom ezt az óvodát mindenkinek!
Miskolc hejőcsabai óvoda szülői véleménye Hriczó Mariettától
Miskolc hejőcsabai óvoda szülői véleménye Juhász Ágnestől

Juhász Ágnes

Katica és Pillangó csoportos anyuka
Két gyermekem jár jelenleg az óvodába. Benedek fiam a Pillangó csoport nagycsoportosa, ősszel iskolába megy. Sára középsős a Katica csoportban. Első perctől kezdve szeretnek mindketten ide járni. Nem okozott számukra gondot a beszoktatás, és az óvodás mindennapjaik is boldogan telnek. Barátokat találtak, szeretik az óvónéniket és dadus néniket. Délutánonként, amikor értük megyek, mosolyogva jönnek hozzám és alig várják, hogy elmeséljék a napjukat. De előtte sokszor öleléssel köszönnek el a nevelőtől vagy éppen egymástól. Az óvoda kifejezetten családias jellegű, az óvodai dolgozók mindegyike (nemcsak az óvónénik) név szerint ismernek minden gyermeket, szeretettel és türelemmel fordulnak hozzájuk, figyelnek rájuk. Számomra kifejezetten fontos volt, hogy a gyermekeim katolikus közösségben nevelkedjenek, de úgy, hogy ez számukra ne csak kötelezettségeket jelentsen, hanem a hit, az egymás iránti szeretet szinte észrevétlenül, élményeken keresztül épüljön be az életükbe.  Az óvoda ehhez megfelelő segítséget nyújt: a reggelente eltöltött lelki percek által a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, szeretettel egymás felé fordulni, a verseken és énekeken keresztül pedig játékosan ismerkednek meg az egyházi ünnepekkel, bibliai történetekkel. Ez azonban csak egy része az óvodai nevelésüknek. Az év folyamán számtalan színes program van, amelyekbe a nevelők a szülőkön túl a nagyszülőket is bevonják. Külön alkalom jut a nagyszülők köszöntésére, máskor a gyerekek számára az „apás délután” ad lehetőséget a közös játékra. Kirándulnak, énekelnek, táncolnak. Egyszerűen boldogok itt.

Kanyokné Kavalecz Anita

Pillangó csoportos anyuka
Eszter 2.5 éves korától jár a Pillangó csoportba. Zökkenőmentes volt a beszoktatása, ami köszönhető annak, hogy türelmes, a gyerekeket szerető pedagógusok gondozzák, tanítgatják. Odafigyelnek rájuk, reggelente kedvesen fogadják, így örömmel megy be a csoportszobába. Az év során rengeteg színes programot szerveznek, fakultatív lehetőségek közül is választhatunk: úszás, tánc. Eszter szeptembertől iskolás lesz, amire játékos feladatokkal készülnek. Utolsó éves óvodásként az iskolafelkészítő foglalkozásokon is részt vesz, ami számomra nagyon megnyugtató, mert nem lesz számára idegen környezet az iskola. Pozitív, hogy egyházi fenntartású óvodaként a hit jelen van a gyermekek életében, de nem tolakodó módon.
Miskolc hejőcsabai óvoda szülői véleménye Kanyokné Kavalecz Anitától
Kedves érdeklődők!

Óvodánk az átépítés idejére ideiglenesen a Gárdonyi Géza Katolikus Iskolába költözött
/Miskolc, Szeretet utca 5./

Elérhetőségünk: 30-109-8248

Hejőcsabai Óvoda • Szent Erzsébet Katolikus Óvoda